GAZZE Gece Eylemlerinde 8 Yaralı Daha

Görgü tanıkları, Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Beyt Hanun beldesinin doğusunda 3, Cibaliya beldesinin doğusunda 2 ve Gazze kentinin doğusunda 3 kişinin yaralandığını bildirdi.

“Gece Şaşırtması” gösterilerine katılan Filistinli gençlerin Gazze Şeridi sınırında otomobil lastikleri yaktıklarını, havai fişek attıklarını ve işgal güçlerine lazer ışığı tuttukları ifade edildi.

“Gece Şaşırtması” gösterilerine katılan Filistinli gençler, işgal askerlerinin gece-gündüz sürekli teyakkuz halinde kalarak bitkin düşmesini hedefliyor.

Görgü tanıkları, gösterilere katılan gençlerin yüksek sesle bağırarak işgal askerlerini rahatsız ettiklerini, işgal güçlerinin de gençlerin üzerine ateş açtığını, yoğun bir şekilde ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını belirtti.

Gazze halkı 30 Mart’tan bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yapıyor.

İşgal güçlerinin Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerine katılanlara açtığı ateş sonucu 203 kişi şehit oldu ve 20 binden fazla kişi de yaralandı.

İlgili Haberler

Gazze Gençleri, Yakıcı Balonları Yine Kullanıyor

Gazze Yarın “Kudüs Başkentimiz” Sloganıyla Yürüyecek

Büyük Dönüş Yürüyüşü Gazze’de Tekrar Başlıyor