ARABİSTAN Parası ABD Aracılığıyla İSRAİL’e Mi Gidiyor?

Orta Doğu’nun terör rejimi İsrail’in en büyük destekçilerinden olan ABD, son yıllarda İsrail’e yaptığı maddi ve manevi yardımlarla öne çıkıyor. ABD Başkanı Donald Trump döneminde altın çağını yaşayan İsrail’e yapılan yardımların, ABD’nin Suudi Arabistan aldığı yüklü miktardaki paralardan yapıldığı düşünülüyor.

Arap ülkelerinden milyarca dolar alan ABD, İsrail’e olan cömertliği ile öne çıkıyor. 10 yıllık süreçte İsrail’e toplamda 38 milyar dolardan fazla yardımda bulunacak olan ABD, madeni Orta Doğu’da buluyor.

ABD Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Nauert Heather, ABD’nin Obama döneminde imzalanan anlaşmaya göre İsrail’e 38 milyar dolarlık yardımın yapılacağını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Suudi Arabistan ile adeta oynuyor. Trump, “Kral Selman bin Abdülaziz’in trilyonlarca dolar parası var. Suudi Arabistan’ı seviyorum” dedi.

Suudi Arabistan, ABD silahlarının en büyük pazarlarından biri durumunda. ABD Başkanı Donald Trump’ın 20 Mayıs 2017’de Ortadoğu’ya gerçekleştirdiği 9 günlük resmi ziyaretinde Kral Selman Trump’a Abdülaziz El Suud Madalyası takmıştı. ABD Başkanı Trump, Suud Kralı Selman ile kılıç dansı yapmayı da ihmal etmemişti. Trump’ın ziyareti sonrası Ortadoğu’da tansiyon bir an bile düşmedi.

ABD Başkanı Donald Trump ile Suudi Arabistan’dan 280 milyar dolarlık iş birliği anlaşması imzalanmıştı. ABD’nin Suudi Arabistan aldığı paraların, yardım adı altında İsrail’e aktaracağı gündemdeki yerini aldı.

İlgili Haberler

İsrail’in Lübnan Saldırısında 6 Kişi Şehit Oldu

Yemen Direnişi, İsrail’e Yardım Götüren ABD Gemisini Vurdu

Yemen Ensarullah Direnişi: ABD ve İngiltere Hedefimizde