GAZZE’de 1 Şehit Daha…

Gazze Şeridi’nin kuzeyindeki Cibaliya’nın doğusunda geçen Cuma günü işgal güçlerinin açtığı ateşle yaralanan Filistinli çocuk şehit oldu.

Filistin Sağlık Bakanlığı, 14 yaşındaki Abdurrauf İsmail Muhammed Saliha isimli çocuğun Cuma günü Cibaliya’nın doğusunda aldığı yaranın etkisiyle şehit olduğunu açıkladı.

Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında “Direnişimizle Ablukayı Kırarız” sloganıyla Cuma günü düzenlenen gösterilere işgal güçlerinin ateş açması sonucu Gazze kentinin doğusunda Emel Teramisi isimli Filistinli kadın şehit olmuştu.

Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinde geçtiğimiz haftalarda yaralanan 33 yaşındaki Enver Muhammed Kadih de yarasının etkisiyle dün şehit oldu.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürürken işgal güçleri de silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

İşgal güçlerinin barışçıl bir şekilde gösteri yapan sivillere ateş açması sonucu bugüne kadar onlarca Filistinli şehit oldu ve binlercesi de yaralandı.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı