Batı Şeria ve Kudüs’teki Çatışmalarda 9 Şehit

Filistin direnişi siyonist işgalcilere karşı Gazze’de mücadele ettiği gibi işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs’te de kararlı bir şekilde mücadele ediyor. Batı Şeria bölgesinde ve Kudüs’te dün akşam ve bugün

sabah meydana gelen çatışmalarda 9 kişinin şehit edildiği onlarcasının da yaralandığı haber verildi. 

Kudüs’te bugün sabah, işgal güçlerinin şehrin kuzeyindeki Kalendiya Mülteci Kampı’na düzenledikleri baskın esnasında çıkan çatışmada işgal askerlerinin silahlı saldırısıyla bir gencin şehit edildiği haber verildi. 

İşgal güçlerinin baskını üzerine çıkan çatışmalar esnasında işgalci askerlerin 29 yaşındaki İbrahim Zayed’e doğrudan ateş ettikleri ve şehit olmasına sebep oldukları belirtildi. 

Çatışmalarda iki gencin de yaralandığı ve birinin karnından isabet aldığı dolayısıyla durumunun ağır olduğu ifade edildi. 

Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil’e bağlı El-Fevar Mülteci Kampı’nda ise işgal güçlerinin bugün sabah düzenledikleri baskın sebebiyle çıkan çatışmada iki gencin şehit edildiği haber verildi. Buradaki çatışmalarda ayrıca birçok kişinin gerçek mermilerle yaralandığı veya atılan gaz bombalarından etkilendiği belirtildi. 

Cenin’de ise Cenin Mülteci Kampı’na işgalcilere ait uçaklar tarafından bugün sabah havadan yapılan saldırı sonucu 3 genç şehit edilirken 4 kişi de yaralandı. Böylece dün akşamdan itibaren Cenin Mülteci Kampı’nda işgalcilerin saldırıları sonucu şehit edilenlerin sayısı 4’e çıkmış oldu. Bütün bu saldırıların 7 saatten daha kısa süre içinde gerçekleştirildiği ifade edildi. 

Nablus’ta da Asım Cihad Ramazan isimli bir Filistinlinin işgalcilerin saldırısı sonucu aldığı yaranın tesiriyle şehit olduğu haber verildi. İşgal güçleri Nablus’ta bugün sabah bir evi havaya uçurdular. 

İşgalcilerin Batı Şeria ve Kudüs’te dün akşamdan itibaren düzenledikleri saldırılarda şehit edilenlerin sayısının 9’u bulduğu, onlarca kişinin de yaralandığı ayrıca 55 kişinin işgal güçleri tarafından esir alındığı haber verildi. Ancak işgalcilerin tüm saldırganlıklarına rağmen Batı Şeria ve Kudüs’te de direniş eylemlerinin arttığı ifade ediliyor.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı