Aksa Tufanı Başladıktan Sonra Batı Şeria’da 280 Şehit

7 Ekim tarihinde Aksa Tufanı’nın başladığı tarihten bu yana Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinin muhtelif yerlerinde siyonist işgal güçlerinin silahlı saldırılarında şehit edilenlerin sayısı 280’e çıktı. 

Filistin Bilgi Merkezi tarafından hazırlanan ve bugün öğle 12.00’ye kadar gelişen hadiseleri kapsayan rapora göre, bugün sabah Tubas’ın güneyindeki El-Fari’a Mülteci Kampı’nda gerçekleştirilen yeni bir katliamda 6 kişinin daha işgal güçlerinin saldırıları sonucu şehit edilmesiyle birlikte 7 Ekim’den bu yana şehit edilenlerin sayısı 280’e ulaşmış oldu. 

Raporda belirtilen dönemde 64 kişinin Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Cenin bölgesinde, 44 kişinin Tulkerem bölgesinde, 37 kişinin Batı Şeria’nın güney kesiminde yer alan El-Halil bölgesinde 36 kişinin de yine kuzey kesimdeki vilayetlerden Nablus bölgesinde şehit edildiği belirtildi. 

Söz konusu dönemde Kudüs’te 27, Ramallah’ta 26, Tubas’ta 18, Kalkilya’da 11, Beytlahim’de 7, Eriha’da 7, Selfit’te ise 3 kişi şehit edildi.

İşgal güçlerinin tüm saldırganlıklarına ve katliamlarına rağmen Filistinli gençler arasında direniş ve mücadele çağrılarının arttığı, işgal güçlerine karşı birçok yerde gösteriler ve yürüyüşler düzenlendiği, ahalinin işgalcilerin baskınlarına ve saldırılarına kararlılıkla direnmeye devam ettiği vurgulandı.

Gençlik teşkilatları bölgede kitlesel direnişin daha da yaygınlaştırılması ve her yerde meydanlara inilerek işgal güçlerine karşı mücadele edilmesi yönünde çağrılar yapmaya devam ediyor.

İlgili Haberler

Gazze’de 24 Saatte 97 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 16 Katliam – 150 Şehit

Gazze’de 24 Saatte 118 Şehit 190 Yaralı