ABBAS Güçlerinden Filistinli Esirlere İŞKENCE

“Adalet İçin Avukatlar” Grubu, Nablus sakinlerinden bir siyasi tutuklunun birkaç gün önce Filistin Yönetimi’ne bağlı Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltına alınırken darp edildiğini açıkladı.

Açıklamada, grup üyelerinden bir avukatın siyasi tutuklu İslam Beni Şemse’nin boynunda darp izi gördüğünü ve siyasi tutuklunun avukata Salı günü Genel İstihbarat birimi tarafından gözaltına alınırken darp edildiğini söylediği belirtildi.

Açıklamada ayrıca, vücudunda darp izleri görülmesi üzerine mahkemenin siyasi tutuklu İslam Beni Şemse’yi sağlık kontrolüne sevk ettiği bildirildi.

“Adalet İçin Avukatlar” Grubu’nun aktardığına göre, İslam Beni Şemse avukata siyasi tutukluluğunun devam etmesini protesto amacıyla açlık grevine başladığını söyledi ve Filistin Yönetimi mahkemesi Beni Şemse’nin tutukluluk süresini 15 gün uzattı.

Mahkemede işkenceye ve kötü muameleye maruz kaldığı açıkça görülen Beni Şemse’nin serbest bırakılmasını sağlamak için acil müdahale çağrısında bulunan “Adalet İçin Avukatlar” Grubu, açlık grevine devam eden siyasi tutuklunun hayatının ve sağlığının garanti altına alınmasını istedi.

“Adalet İçin Avukatlar” Grubu, Filistin Anayasası’nın ve insan hakları anlaşmalarının uygulanarak Beni Şemse’ye işkence edenlerden hesap sorulmasını talep etti.