ZEHHAR: Batı Yaka Da DİRENİŞ Görevini Üstleniyor

Ez-Zehhar, Batı Yaka’daki direniş gücünün boyutlarını ancak bilenlerin tahmin edebileceğini ifade etti.

Batı Yaka’daki direnişin durmayacağını ve direnişin pratikte icraatlarını gerçekleştireceğini kaydeden Ez-Zehhar, Hamas’ın Batı Yaka’daki direniş gücünü bildiğini ve işgal güçleriyle yürütülen güvenlik koordinasyonuna son verilmesi halinde söz konusu gücün daha çok başarıya imza atacağını bildirdi.

Batı Yaka ve Kudüs’teki herkesin tehlikenin farkında olduğunu kaydeden Ez-Zehhar, herkesin ve grubun, her ailenin işgalcilere karşı eylem gerçekleştirebileceğini söyledi.

İşgal yönetiminin Hamas’ı Batı Yaka’daki eylemleri planlamakla suçlamasına da cevap veren Ez-Zehhar, Batı Yaka’nın Gazze’den gelecek talimatlara ihtiyacı olmadığını bildirdi.

Hamas lideri, Batı Yaka’daki eylemlerden Gazze’nin sorumlu tutulmasının amacının Gazze Şeridi’ne saldırıya bahane bulmak olduğunu dile getirdi.

Hamas’ın önünde tüm seçeneklerin açık olduğunu belirten Ez-Zehhar, işgal istihbaratının Gazze Şeridi’ndeki esir askerler hakkında bilgi alabilmek için büyük çaba gösterdiğini açıkladı.

Ez-Zehhar, Kahire’nin uzlaşı çabalarına şahit olduğunu belirterek, Mısır’dan uzlaşıya kimin engel olduğunu açıklamasını istedi.