HAMAS: Abbas’ın MİSİLLEME İçin Atacağı 4 Pratik ADIM

Hamas Hareketinin, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, “Birleşik Kudüs” yasa tasarısının ve Kudüs’ün işgal rejimine ilhak edilmesinin Kudüs’e yönelik saldırıların devamı niteliğinde olduğu belirtildi.

Bildiride, bu adımın işgal rejimini Yahudi devleti ilan etmeye hazırlık olduğu, bunun gerçekleşmesi halinde sadece Filistinliler için değil tüm bölge için tehlike teşkil edeceği bildirildi.

Hamas sözcülerinden Fevzi Burhum, uluslararası toplumun sessizliği karşısında Filistin Yönetimi Başkanı Mahmud Abbas’ın pratikte dört adım atması gerektiğini söyledi.

Burhum, Abbas’ın atması gereken adımları şöyle saydı: Oslo Anlaşması’nın bittiğini ilan etmek, güvenlik koordinasyonuna son vermek, İsrail’i tanıma kararını geri çekmek, Filistin Kurtuluş Örgütü (FKÖ) geçici yönetimini toplantıya çağırıp direniş seçeneğine dayalı kapsamlı bir milli program benimsemek.

Hamas Hareketi ayrıca Kudüs İntifadası’nın tırmandırılması, Amerika’nın ve İsrail’in ırkçı politikalarına karşı Filistinlilerin haklı davasına bölgesel ve uluslararası destek sağlanması çağrısında bulundu.

İşgal rejimi parlamentosu Knesset, dün gece gelecekte Kudüs’ten çekilmeyi yasaklayan “Birleşik Kudüs” yasa tasarısını oy çokluğuyla kabul etti.