Yemen: NormalleÅŸme AnlaÅŸması, Ä°srail’i Azdırıyor

Yemenli 13 siyasi parti, BAE-İsrail normalleşme anlaşması hakkında ortak açıklama yaptı.

13 Yemenli siyasi partinin yaptığı ortak açıklamada, Filistin meselesini adil bir çözüme kavuşturmadan normalleşme yolunda atılan her adımın, Siyonist güçleri saldırgan politikasını sürdürmekte cesaretlendirdiği, uluslararası hukuka aykırı olduğu ve Arap ülkelerinin üzerinde mutabık kaldığı kararların açık bir şekilde ihlali olduğu belirtildi.

Yemenli partiler, “Filistin, Ä°slam ümmetinin merkezi meselesi ve dünyadaki özgür insanların pusulasıdır. Ãœmmet meseleleri nesillerden nesillere aktarılmaya devam edilecek” ifadelerini kullandı.

Açıklamada “Siyonistlerle normalleÅŸmeyi kınıyoruz ve Filistin davasına karşı saÄŸlam duruÅŸa baÄŸlılığımızı hatırlatıp, tüm meÅŸru haklarını elde edene ve tüm ulusal topraklarında bağımsız devletlerini kurana kadar Filistin halkına destek vereceÄŸiz.” ifadelerine yer verildi.

Diğer yandan Yemenli partiler, Filistin’deki tüm direniş gruplarının birleşmesini, ulusal uzlaşmayı sağlamasını ve bölünmenin neden olacağı tehlikelerden kaçınmasını talep etti.

ABD BaÅŸkanı Donald Trump, 13 AÄŸustos PerÅŸembe günü Ä°srail ile BirleÅŸik Arap Emirlikleri’nin iliÅŸkilerini tamamen normalleÅŸtirmek için anlaÅŸmaya vardıklarını duyurmuÅŸtu.