YEMEN Halkı, İSRAİL İle Normalleşmeye Karşı YÜRÜDÜ!

Yemen’in farklı kentlerinde on binlerce kişi, Yemen’in Arabistan güdümündeki sözde Dışişleri Bakanı Halid el-Yemani’nin Varşova’da yapılan konferansta Siyonist İsrail Başbakanı Benyamin Netanyahu’nun yanına oturmasına tepki göstererek ‘İsrail ile normalleşmeye’ karşı çıktı.

Siyonist Netanyahu’nun Yanına Oturmuştu

El-Yemani’nin, ABD öncülüğünde Polonya’nın başkenti Varşova’da düzenlenen ‘Orta Doğu’da Barış ve Güvenliğin Geleceğini Desteklemek’ isimli İran karşıtı konferansta, Siyonist İsrail Başbakanı Netanyahu’nun yanına oturmasının ardından on binlerce kişi bu duruma tepki gösterdi.

Sana, Hudeyde, Zemar ve Sada kentlerinde gerçekleştirilen “İsrail’le normalleşme karşıtı” gösterilerde Yemani’nin Siyonist Netanyahu’nun yanına oturması şiddetle kınanarak Korsan İsrail ile normalleşme karşıtı pankartlar açıldı.

Göstericiler, Filistin davasına bağlılık ve Siyonist İsrail karşıtı sloganlar attı.

Sözde Bakan’dan, Siyonist Netanyahu’ya JEST!

Yemani’nin, konuşması sırasında mikrofonu bozulan Siyonist Netanyahu’ya kendi mikrofonunu ödünç vermesi ve Netanyahu’nun bunun üzerine Yemani’yle şakalaşarak ona ‘Bunun iki devletin iş birliğinin ilk adımı’ olduğunu söylemesi Yemenliler tarafından tepkiyle karşılanmıştı.