Yemen – Ensarullah: İsrail İle Uzlaşanlar PİŞMAN OLACAK!

Yemen Ensarullah hareketi genel sekreteri Abdul Malik Bedreddin el-Husi, yaptığı açıklamada, “Siyonist rejimle ilişkileri normalleştirmek için acele edenler yakında pişman olacak ve kaybedecekler.” dedi.

el-Husi, Dünya Kudüs Günü’nün İslam dünyasında geniş çapta ihya edilmesinin çok önemli bir konu olduğunu belirterek, ”İsrail düşmanıyla ittifak kuranlar, İslam’ın açık ilkelerine sırt çeviriyorlar, zira Allah Kuran’da düşmana karşı bir plan çizmiştir.”

Ensarullah Hareketi Genel Sekreteri ayrıca şöyle dedi: ”Siyonist düşmana kolaylıklar sağlayan ve onlara ülkesini açanlara Siyonist düşman, onlara ‘sağmal inek’  gözüyle bakıyor.”

El-Husi ayrıca Perşembe gecesi Uluslararası Kudüs Günü münasebetiyle yaptığı bir konuşmada, “İmam Humeyni’yi Dünya Kudüs Günü olarak adlandırmakla, Müslümanlara Filistin’e karşı görev ve sorumluluklarını hatırlatmayı amaçladığını belirtmişti.

Ensarullah hareketinin siyasi bürosu üyelerinden Muhammed el-Boheyti de,  dün  Siyonist rejimi Kudüs’e karşı eylemde bulunmamakla tehdit etti.

Boheyti, El-Meyadin’e yaptığı açıklamada, Kudüs’ün varlığıyla tehdit edilmesi durumunda bölgede topyekün bir savaş olacağını ve bu durumda Siyonist rejimin ve uzlaşmacı ülkelerin kesinlikle  zarar göreceğini söyledi.

Ensarullah hareketinin üst düzey yetkilisi, Kudüs meselesinin İslam ümmetinin onuru olduğunu belirterek, “Kudüs meselesi Yemen halkının öncelik meselesidir” dedi.