HAMAS, Türkiye Dışişleri Bakanının Açıklamasını YALANLADI!

Türkiye ve Siyonist İsrail’in ilişkileri normalleştirme kararıyla ilgili tartışmalar devam ediyor. Siyonist İsrail ile Türkiye ilişkileri son dönemde ivme kazanırken, iki ülke geçen hafta diplomatik ilişkileri tamamen normalleştirme kararı aldıklarını duyurmuştu.

Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da “Türkiye olarak İsrail’e büyükelçi atama kararı aldık. Hayırlısı olsun. Bundan sonra isimlerin belirlenmesi süreci başlıyor” demişti.

Çavuşoğlu yaptığı açıklamada ayrıca “Gerek Hamas gerekse Filistin tarafı bizim İsrail’le ilişkilerimizin normalleşmesini istiyor. İsrail’le iyi ilişkiler Filistin davasında bakış açımızın değiştiği anlamına gelmez.” ifadelerini kullanmıştı.

Ancak Hamas tarafından isim verilmese de bu açıklama net bir şekilde yalanlandı. Daha önce de tüm İslam ülkelerinin İsrail ile normalleşme adımlarına tamamen karşı olduğunu çok kez ifade eden Hamas hareketi tarafından Çavuşoğlu’nun beyanatı sonrasında yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Bazı haber kaynaklarının, Hamas’ın İsrail işgal rejimiyle Türkiye arasında karşılıklı olarak büyükelçiler atanmasını desteklediğine dair haber ve iddiaları tamamen asılsız ve gerçek dışıdır. Hamas’ın bu konudaki tavrı sabit ve kesindir. Ssiyonist işgal rejimi İsrail ile ilişkilerin normalleştirilmesinin her şeklini reddediyoruz. Karşılıklı büyükelçiler atanması da buna dahildir. Filistin halkının ulusal çıkarlarıyla, Arap ve Müslüman uluslarının çıkarlarıyla çelişen her türlü normalleşmeyi reddettiğimizi bir kez daha teyit ederiz!”