Yaralılar İçin Acil Sahra Hastaneleri Kurulmalı

Gazze yönetimi, Arap ve İslam ülkelerinden Gazze’ye yaralıları kurtarmak için sahra hastaneleri ve bombardımanlarda yıkılan binaların altında kalan cesetlerin çıkarılması için gerekli alet ve malzemeleri göndermelerini istedi.

Gazze yönetimi, düzenlediği basın toplantısında, Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım ve Çalışma Örgütü (UNRWA)’dan da Gazze ve Kuzey Gazze vilayetlerinde faaliyetlerine yeniden başlamasını talep etti.

İnsani ara sırasında Gazze Şeridi’ne giren yardımların Gazze Şeridi sakinlerinin ihtiyaçlarının sadece yüzde 1’ini ancak karşıladığını belirten Gazze yönetimi, her gün bin tır yardıma ve bir milyon litre yakıta ihtiyaç olduğunu açıkladı.

Gazze yönetimi, savaştan uluslararası toplumun ve özellikle de ABD’nin sorumlu olduğunu bildirdi.

Bu arada, Gazze’deki Filistin Sağlık Bakanlığı, insani aranın sona erdiği Cuma sabahından bu yana işgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda 178 kişinin şehit düştüğünü ve 589 kişinin de yaralandığını açıkladı.

Katar ve Mısır’ın arabuluculuğuyla esir takası ve 2,3 milyon kişinin yaşadığı Gazze Şeridi’ne insani yardım ulaştırılması için ilan edilen ve 7 gün süren insani ara dün sabah sona erdi.

İşgal ordusu ABD’nin de desteğiyle 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ni yoğun bir şekilde bombalıyor.