Siyonist İsrail Eş-Şifa Hastanesini Boşalttırıyor

İşgal güçleri Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nde çalışan doktorları ve sağlık ekibini, hastaları ve hastaneye sığınan sivilleri silah tehdidiyle hastaneden çıkarmaya başladı.

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Genel Müdürü Münir El-Beraş, El-Cezire kanalına yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin sabah erken saatlerde Eş-Şifa Hastanesi’nin boşaltılmasını istediğini söyledi.

El-Beraş, Birleşmiş Milletler’in (BM) arayarak yürüyemeyecek durumda olan hastaların ve yaralıların tahliyesine yardımcı olacaklarını bildirdiğini ifade etti.

Hastanede 120 hasta ve yaralı ile prematüre çocukların kaldığını açıklayan El-Beraş, 5 doktorun da kalan hastaların ve yaralıların tahliyesini sağlamak için hastanede beklediğini bildirdi.

Prematüre çocukların hâlâ hastanede bulunduklarını ve onlarla ilgili Kızılhaç ile iletişime geçtiklerini söyleyen El-Beraş, tankların ve keskin nişancı tüfeklerinin arasında hastaneden çıktıklarını belirtti.

İşgal güçlerinin hastaneden çıkanlar için rota belirlediğini, El-Vahde Caddesi’nin ardından Salahaddin Caddesi üzerinden güneye gidilebileceğini ifade eden El-Beraş, isteyenin Gazze’de kalacağını ve isteyenin de güneye gidebileceğini kaydetti.

Dr. Münir El-Beraş, kendisinin Eş-Şifa Hastanesi’nden ayrıldıktan sonra Endonezya Hastanesi’ne gideceğini açıkladı.

Eş-Şifa Hastanesi Acil Servis sorumlusu Dr. Ömer Zegut da işgal ordusunun hastaneden çıkmalarını istediğini, hastanede bulunan herkesin dışarıya çıkamadığını ifade etti.

Hastaneden çıkmaya zorlanan yüzlerce kişiyle birlikte giderken yolda gördükleri yıkımın acı verici olduğunu dile getiren Zegut, hastanede çalışan doktorların ve sağlık ekibinin çok zor koşullarda görev yaptıklarını, bir haftayı aşkın bir süredir elektrik ve suyun kesik olduğunu söyledi.