Yahya Sinvar: İsrail’in Şartlarına Boyun Eğmeyiz

Hamas’ın Gazze’deki lideri Yahya Es-Sinvar, İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın işgal güçlerine karşı daha önce benzeri görülmemiş çetin bir savaş verdiğini, işgal ordusunun çok büyük can ve araç kaybının olduğunu söyledi.

El-Cezire internet sitesinin Hamas’a yakın kaynaklardan edindiği bilgiye göre, Es-Sinvar son iki gün içinde Hamas Hareketi Siyasi Birimi Başkanı ve üyelerine uzun bir mektup gönderdi.

Yahya Es-Sinvar, mektubunda El-Kassam Tugayları’nın işgal ordusunu ezdiğini ve ezmeye de devam ettiğini, işgal rejiminin koşullarına uymayacağını belirterek, Gazze Şeridi sakinlerinin direnişini övdü.

Filistin halkının fedakârlık ve kahramanlıkta benzeri az bulunur bir örnek ortaya koyduğunu ifade eden Es-Sinvar, Gazze Şeridi sakinlerinin yaralarını sarma ve direnişlerini destekleme çağrısında bulundu.

Kara savaşı sırasında İzzeddin El-Kassam Tugayları’nın en az 5 bin asker ve subayı hedef aldığını, üçte birini öldürdüğünü, üçte birini ağır yaraladığını ve diğer üçte birinde de kalıcı engeller bıraktığını kaydeden Es-Sinvar, işgal ordusuna ait 750 aracın da tamamen ya da kısmen imha edildiğini belirtti.

Yahya Es-Sinvar’ın mektubu işgal rejiminin çatışmalara insani ara için Katar ve Mısır aracılığıyla Hamas’a ilettiği koşulların ardından geldi.