Yahudilerin Bayrak Yürüyüşü’ne Tepki: Yollarını Kesin!

Filistin’deki aktivistler ve ileri gelen şahsiyetler, işgalci siyonistlerin ikindi vakitlerinde gerçekleştirmeyi planladıkları Bayrak Yürüyüşü bahanesiyle Mescidi Aksa’ya baskın düzenlemelerine engel olunması için harekete geçilmesi çağrısında bulundu. 

Aktivistler ve hareket önderleri yaptıkları çağrıda işgal güçlerinin ve yahudi yerleşimcilerin yollarının kesilmesi ve Bayrak Yürüyüşü’nün amacına ulaşmasının engellenmesi için ortak tavır sergilenmesi talebinde bulundular.

Hamas’ın Kudüs’teki sözcüsü Muhammed Hamade, yahudi yerleşimcilerin planladığı Bayrak Yürüyüşü’ne karşı Mescidi Aksa’yı korumak için buranın çevresinde insan duvarı oluşturulması çağrısında bulundu.  

Hamade, işgal güçlerinin ve yerleşimcilerin Mescidi Aksa’yı tehdit eden girişimlerine karşı kendilerinin de Kudüs ve Batı Şeria ahalisini Mescidi Aksa’da toplanmaya ve burayı korumak için kitlesel güç oluşturmaya çağırdıklarını söyledi. 

Yahudi yerleşimciler bugün yerel saatle 17.00’de, Mescidi Aksa’yı hedefe yerleştiren bir Bayrak Yürüyüşü düzenleyeceklerini açıklamışlardı. Yahudilerin Pesah Bayramı münasebetiyle Mescidi Aksa’ya yönelik baskınları ise gündelik olarak devam ediyor. 

“Buluşma Yerimiz Kudüs” listesi adaylarından Lema Hatır, işgal rejiminin bütün bu ataklarının amacının Mescidi Aksa’yı paylaştırma planını hayata geçirmek için şartları ve zemini oluşturmak olduğunu dile getirdi.