YAHUDİ Yerleşimciler ARBEDE Çıkardı

Görgü tanıkları, Yahudi yerleşimcilerin Yithzhar Yahudi Yerleşkesi ve Havara Kışlası kavşağında toplanarak bölgede arbede çıkardıklarını söyledi.

Silahlı onlarca Yahudi yerleşimcinin Nablus’un güneyindeki Havara beldesi girişinde toplandığı ve Filistinliler aleyhinde sloganlar attığı, işgal ordusuna ait askeri devriyelerin yerleşimcileri seyretmekle yetindiği ve müdahalede bulunmadığı ifade edildi.

Bu arada, işgal güçlerinin dün akşam Cenin’in batısındaki Zebube ve Rummane köyleri girişinde Cenin – Hayfa yolu üzerinde Filistinlileri aşağıladığı bildirildi.

Yerel kaynakların verdiği bilgiye göre, Salim Kışlası’ndan çıkan askeri devriyeler Zebube köyüne baskın düzenledi ve işgal askerleri köy sakinlerini sorgulamaya başladı.

İşgal askerlerinin bir binanın önünde durarak barikat kurdukları, birçok kişiyi sokak ortasında sorguya çektikleri ve trafiği aksattıkları belirtildi.

Salim Kışlası’nın varlığının bölgede sürekli gerginliğe neden olduğu, işgal askerilerinin bölge sakinlerine baskı yaptığı ve gençlerin de işgal güçlerine karşılık verdiği kaydedildi.