Yahudi İşgalciler, Beton Duvarların Arkasına Saklanıyor

Filistin direnişinin ateşlerinden ve füze saldırılarından korkan İsrail işgal rejiminin, Gazze Şeridi etrafındaki yahudi yerleşim merkezlerinin ve kibbutz adı verilen çiftliklerin çevresini beton kütlelerle kapattığı belirtildi. 

Siyonistlere ait Yediot Aharanoot gazetesinin yayınladığı habere göre, Gazze Şeridi’nin kuzeyinde kalan Netiv HaAsara kibbutzunun güneyine, geçen sene vuku bulan ve bir füze atılması sebebiyle bir “İsrailli”nin hayatını kaybettiği olayın benzerinin yeniden vuku bulmaması için, onlarca beton kütlesi yerleştirildi.

Gazetenin haberinde, kibbutzta ikamet edenlerin işgal güçlerinin burayı koruma iddiasıyla çevresine yerleştirdikleri maddeler sebebiyle, buranın adeta askeri bir kale gibi göründüğüne dikkat çekerek, bu durumun kendileri için endişe verici olduğunu, bu yüzden Filistin direnişinin hedefi olabileceğini dile getirdikleri ifade edildi. 

Bunun yanı sıra yerleşimciler söz konusu kibbutzun güneyine bunca beton kütle yerleştirilmesini bir zaaf göstergesi olarak nitelediler. Hatta adı geçen gazetenin haberinde belirtildiğine göre yerleşimcilerden bazıları söz konusu beton kütlelerin üzerine İbranice “utanç duvarı” yazıları yazdı.