Yahudi İşalciler, Batı Şeria’da Yeni Karavanlar Kurdu

Siyonist işgal güçleri tarafından himaye edilen yahudi yerleşimciler Batı Şeria’nın kuzey kesiminde yer alan Nablus’un güneyindeki Karyut beldesinde, Filistinlilerin arazileri üzerine yeni karavanlar kurdular. 

Aktivist Beşşar El-Karyuti, yahudi yerleşimcilerin Karyut beldesinin güney kısmındaki tüm bölgeye el koymak amacıyla El-Betayin arazisi üzerine yeni karavanlar ve çadırlar kurduklarını belirtti. 

El-Karyuti, bu yeni yerleşim merkezinin Ayle ve Shilo yahudi yerleşim merkezlerini birbirine bağlayacağına dikkat çekti.

El-Karyuti, yerleşimcilerin bu taşkınlıklarına ve aşırılıklarına suskun kalınmasının ileride Karyut beldesi açısından durumun daha da tehlikeli ve içinden çıkılmaz hale gelmesine sebep olacağını, yerleşimcilerin baskınlarının ve saldırılarının daha da artacağını hatırlattı. 

El-Karyuti, işgal güçlerinin sürekli Filistinlilerin arazilerini tahrip ettiklerini ve hemen hemen her köyde yerleşimciler için bir yerleşim alanı oluşturulduğunu dile getirdi. 

Karyut beldesinde işgal yönetimi yahudileştirme faaliyetleri için Filistinlilerin arazilerinin önemli bir kısmını gasp etti.