ÜRDÜN’de İsrail İle İlişkili Şirketleri BOYKOT ÇAĞRISI

Ürdün’de “Etaharrek Birliği” Filistin’de direnişin desteklenmesi ve İsrail işgal rejimiyle normalleşmeyi ise protesto için onunla ilişki içine giren Ürdün şirketlerinin boykot edilmesi, işgal altındaki Filistin topraklarında siyonist işgal rejimi yararına ve onların hesabına iş yapan kurumlarda çalışılmaması çağrısı yaptı. 

Birlik yaptığı basın açıklamasında 2000 Ürdünlü işçinin işgal altındaki Eylat (Ummu’r-Reşraş) şehrindeki otellerde, 300 işçinin de işgalcilere ait inşaat, sanayi ve hizmet kurumlarında çalışmak üzere gittiklerine dikkat çekti. 

Birlik, Ürdün’deki işçi bulma kurumlarının Ürdün’den işçi toplayıp işgalcilerin kurumlarına gönderdiklerini, gönderilen elemanlar arasında turistik bir şehir olan Ummu’r-Reşraş (Eylat) şehrinde bulunan turistik otellere gönderilenlerin birinci sırayı aldığını dile getirdi. 

Birlik, bu kurumların yaptıkları işlerle siyonist düşmana hizmet ettikleri gibi aynı zamanda iş ihtiyacı olanların durumlarını işgalcilerin yararına istismar ettiklerini ifade etti. 

Birlik, Ürdün hükümetinin görevinin Ürdün insanını işgalci düşmana mahkum etmek değil, vatandaşının onuruna ve konumuna uygun iş imkanları temin etmek olduğunu dile getirdi. 

Ürdün Ulusal Kampanyası da bugün, İsrail işgal rejimiyle yapılan doğal gaz anlaşmasının iptal edilmesi için “Düşmanın gazı işgaldir” sloganıyla bir uyarıda bulunmuştu. 

İsrail işgal rejimi, Eylül 2016’da imzalanan ve Ürdün Krallığı’na 45 milyar metreküp doğal gaz verilmesine dair anlaşmanın uygulamaya geçirilmesine binaen, Ocak 2020’nin başından itibaren Leviathan bölgesinden Ürdün’e gaz pompalamaya başlamıştı.