TÜRKİYE: KUDÜS’ü Savunmak AHLAKİ Görevimiz

Kudüs konusundaki bir soru üzerine Kalın, Amerikan yönetiminin Kudüs ile ilgili aldığı karar gündeme geldiğinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bir yol haritası ortaya koyduğunu hatırlattı.

Bu planın başarılı şekilde hayata geçirildiğini iddia eden Kalın, Filistin devletini tanıyan ülkelerin sayısının artırılması yönündeki çalışmaların devam ettiğini söyledi.

Kudüs’ün Filistin devletinin başkenti olarak tanınmasıyla ilgili çalışmaların sürdüğünü aktaran Kalın, özellikle Harem-i Şerif’in tarihi ve dini statüsünün korunmasıyla ilgili tedbirlerin alınması noktasında İslam İşbirliği Teşkilatı’nda alınan kararın sonuç bildirgesine yansıtıldığını anımsattı.

Kudüs ve civarında yaşayan Filistinlilerin, İsrail askerlerinin tacizlerine maruz kalmanın yanında sistematik şekilde ekonomik güçlerinin ortadan kaldırıldığına dikkat çeken Kalın, “Bunlara karşı Kudüs ahalisini ekonomik anlamda desteklememiz, güçlendirmemiz hem de ahlaki sorumluluktur. Bu yönde Cumhurbaşkanımızın çeşitli çağrıları da olmuştu. Bu fonlarla birlikte ekonomik güçlendirme planını da hayata geçirmeye devam edeceğiz.” dedi.