TÜRKİYE Cumhurbaşkanı: KUDÜS, İslam Aleminin GÖZ BEBEĞİ!

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Müslümanlar olduğu sürece, hakkı, adaleti ve özgürlüğü savunan insanlar olduğu sürece inşallah Filistin de var olmaya devam edecektir.” dedi.

“Özellikle medeniyetin, barışın ve iyiliğin ana vatanı Filistin’i, Filistin’in bütün alem-i İslam’ın göz bebeği Kudüs-ü Şerif’i selamlıyorum.” diyen Erdoğan, şunları söyledi:

“Kudüs’ü muhafaza ve müdafaa için canlarını ortaya koyan Filistin’in genç evlatlarına kızlarına, kadınlarına, vatan hasreti ile 70 yıldır gözyaşı döken Filistinli mültecilere buradan selamlarımı gönderiyorum.”

“Suriye’den Irak’a, Yemen’den Filistin’e kadar tüm bölgede, yaşadığımız krizin, gerilimin, kan ve göz yaşının temelinde Büyük Savaş ile yapılan dizayn vardır.” ifadesini kullanan Türkiye Cumhurbaşkanı şöyle konuştu:

Filistin meselesinden iç savaşlara kadar her konuda çözüm için kapısını çaldığımız uluslararası kuruluşlar bizi hayal kırıklığına uğratmadı mı? Daha biz oralardan ne bekliyoruz? Ne umuyoruz? Onlar bizim hayrımıza hiçbir zaman çalışmayacaktır.