Türkiye Dışişleri Bakanı, İsrail İşgal Topraklarını Ziyaret Etti

Türkiye ile Siyonist İsrail arasındaki normalleşme adımlarının devamında Türkiye Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, işgal altındaki Filistin’de Siyonist rejimin Dışişleri Bakanı Lapid ile bir araya geldi.

Çavuşoğlu’nun işgal topraklarına ziyareti, Siyonist rejimin başkanı İshaac Herzog’un mart ayında Türkiye’ye gerçekleştirdiği ve Recep Tayyip Erdoğan ile yaptığı görüşmesinin ardından düzenlendi.

Bölge gelişmelerini takip eden uzmanlara göre, Türkiye Dışişleri Bakanı’nın işgal topraklarına ziyaretinde, Ankara-Tel-Aviv ilişkilerinin gelişmesi ve iki tarafın siyasi işbirliğinin güçlendirilmesi gibi hedefler takip edildi.

Türkiye ile işgal rejiminin ilişkileri ekonomik ve ticari münasebetleri ve de güvenlik alanında işbirliği hiçbir zaman kesilmedi, tam tersine özellikle ticari ve ekonomik alanda arttı.

Nitekim Türkiye Dışişleri Bakanı dün siyonist mevkidaşı ile düzenlediği basın toplantısında, Türkiye ile İsrail rejimi arasındaki ticari ilişkilere işaretle, geçen yıl Ankara-Tel Aviv arasındaki ticaret hacminin 8 milyar doları aştığını belirtti. Çavuşoğlu, aynı zamanda temiz enerji, yüksek teknoloji, tarımsal ürünler gibi diğer alanlarda da birçok fırsatın mevcut olduğuna işaret etti.

Bu arada birçok uzman ve siyonist ve Azeri yetkililer, Türkiye ve korsan rejim ilişkilerinin yeniden başlaması konusunda Azerbaycan Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İlham Aliyev’in rolünün ciddi olduğunu bildiriyor.

Örneğin “Aziz” kurumu başkanı Lev Espivak, Herzog’un Türkiye’ye gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Aliyev’in de orada bulunduğuna dikkat çekti. 

Medyada da bu konuya yer verilerek, Aliyev’in Herzog’un Ankara’ya gerçekleştirdiği ziyaret sırasında Türkiye’de bulunduğu bildirildi.

Türkiye Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu da işgal topraklarına gitmeden önce yaptığı açıklamada, karşılıklı büyükelçileri atama konusunun Tel-Aviv’de ele alınacağını söylemişti.

Siyonisy düşünürlerden ve İsrail’de Türk Yahudi Derneği eski Başkanı Zali Di Toldo da, İlham Aliyev ile çok iyi ilişkilere sahip olduklarını, Azerbaycan Cumhuriyeti’nin Türkiye ve İsrail rejimi ilişkilerini iyileştirebileceğini ifade etmişti.