Türkiye, 400 BİN SİYONİST TURİST Bekliyor

TÜROB’dan yapılan açıklamada, Türkiye ve Siyonist İsrail ilişkilerinde başlayan normalleşmenin ardından Tel Aviv’de gerçekleştirilen Uluslararası Akdeniz Turizm Fuarı’nda (IMTM) alınan sonuçların, İsrail turizm pazarıyla ilgili beklentileri artırdığı belirtildi.

Türkiye’nin 7 yıl aradan sonra ilk kez Nabi Avcı ile bakanlık düzeyinde katıldığı fuar sonrasında İsrail’den gelen turist sayısında artış beklendiği kaydedilen açıklamada, “TÜROB’un yaptığı değerlendirmeye göre, bu yıl İsrail’den gelen turist sayısı 400 bine ulaşabilir. İsrail, geçen yıl turizmde artış gösteren nadir ülkeler arasında yer almıştı. 2016 yılında Türkiye’ye gelen turist sayısı yüzde 30 düşerken, İsrail’den gelen turist sayısı ise yüzde 30 artarak 294 bin kişiye ulaşmıştı.” denildi.

Siyonist İsrailli Turistler İŞTAH KABARTMIŞ

Fuar sonrasında TÜROB tarafından hazırlanan sonuç raporunda, iki ülke arasında gerçekleştirilen temasların ve canlandırılan ilişkilerin İsrail turizm pazarı için doping olacağı belirtildi.

Raporda, kültür turizmi amacı ile Türkiye’ye gelen İsrailli turistlerin de en çok İstanbul, Doğu Karadeniz ve Kapadokya bölgesine ilgi gösterdiği belirtildi.