Türk Öğrencilerden Filistinli Kardeşlerine Ziyaret

Balıkesir’in Edremit ilçesinden Kudüs’e gelen 12 Türk kız öğrenci, İsrail’in işgali altındaki Doğu Kudüs’te bulunan Dar’ul Tifl el-Arabi Kız Okulu’nda okuyan Filistinli öğrencilerin evlerine bir hafta yatılı misafir oldu.

GÖZAT  Türkiye Yazarlar Birliğinden KUDÜS BELGESELİ

Geçtiğimiz 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda Filistinli öğrencileri Türkiye’de bir hafta evlerinde ağırlayan Türk öğrenciler, iade-i ziyarette bulundu. Edremit’ten gelen ilk, orta ve lise düzeyindeki kız öğrencilere bu ziyaretlerinde Edremit İlçe Milli Eğitim Müdürü Yusuf Koç ve öğretmenler eşlik etti.

İsrail işgali altındaki Doğu Kudüs’te yer alan Dar’ul Tifl el-Arabi Kız Okulu öğrencilerinin evlerinde yatılı misafir olan Türk öğrenciler, Filistin kültürünü yerinde tanıma fırsatı buldu.

GÖZAT  Türkiye'de Kudüs Fatihi SELAHADDİN EYYUBİ KONFERANSI

Kudüs’ün yanı sıra Nablus, El-Halil ve Beytullahim gibi ülkedeki diğer kadim şehirleri de ziyaret eden Türk öğrenciler, cuma namazını da Mescid-i Aksa’da kıldı. Filistin’deki müzeleri, tarihi ve dini mekanları dolaşan öğrenciler Dar’ul Tifl el-Arabi Kız Okulu’nda okuyan Filistinli akranlarının derslerine katıldı.

Türkiye’nin Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi Gürcan Türkoğlu da öğrencileri ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

GÖZAT  BDS: Türkiye İsrail'in HIRSIZLIĞINA ORTAK OLMASIN

Yurtdışı Kardeş Okul Projesi kapsamında Kudüs’e gerçekleştirilen ziyaret, bu formatta bir Arap ülkesine yönelik düzenlenen ilk program olma özelliği taşıyor.

Bir haftalığına Filistin’e gelen Türk öğrencilerin en çok dikkatini iki ülke kültürleri arasındaki büyük benzerlik çekti. Türkçe diline ve Türk dizilerine duyulan yoğun ilgiyi yakından gördüler.