TERÖR Rejiminden FİLİSTİN’de 16 Gözaltı Daha…

İşgal güçleri erken saatlerde, Batı Yaka’nın çeşitli bölgelerine düzenlediği baskınlarda 16 Filistinliyi gözaltına aldı.

İşgal ordusu bu sabah konuyla ilgili yayınladığı bildiride, işgal güçlerinin dün gece Batı Yaka’da 16 kişiyi gözaltına aldığını ifade etti ve gözaltına alınanların İsrail hedeflerine yönelik halk direnişi ve şiddet eylemlerine karıştıkları için aranan kişiler olduklarını öne sürdü.

İşgal güçlerinin Ramallah kent merkezindeki Kaddura Kampı’ndan iki genci, kentin kuzeydoğusundaki Silvad beldesinden üç kişiyi ve kuzeybatısındaki Abud köyünden bir kişiyi gözaltına aldığı kaydedildi.

Yerel kaynaklar, işgal güçlerinin Cenin kentinde üç genci ve kentin batısındaki Cenin Kampı’nda da iki genci gözaltına aldığını bildirdi.

İşgal güçleri, El-Halil kentinde eski esir Mikdad El-Kavasimi’yi ve Tulkerem kentinde de eski esir Münzir Aşur’u evlerine baskın düzenleyerek gözaltına aldı.

İşgal güçlerinin Beytlahim kentinin güneydoğusundaki Ta’mer köyünde de bir kişiyi gözaltına aldığı ifade edildi.

Görgü tanıkları, işgal güçlerinin El-Arrub Kampı’nda bir fırına baskın düzenlediğini, İbrahim Mukbil ve Nur Mukbil kardeşleri silah dipçikleriyle darp ettiğini söyledi.

Kaynaklar, işgal güçlerinin Ramallah’taki Ayn Misbah Mahallesi’nde bir eve baskın düzenleyerek evde bulunan bir miktar parayı çaldığını belirtti.