Tel Aviv’de Şehadet Eylemi – En Az 2 Ölü, 16 Yaralı

Şehadet Eyleminin, Tel Aviv’in en büyük caddelerinden biri olan Dizengoff Caddesi’nde gerçekleştiği ve en az 2 Siyonistin öldürüldüğü ve yine 4’ü ağır olmak üzere 16’sının da yaralandığı bildirildi.

Tel Aviv’deki Siyonist polis sözcüsü Ili Levy, görünüşe göre silahlı saldırının üç farklı yerde , yaralıların tümünün hastaneye kaldırıldığını 4’ünün durumunun ağır olduğunu söyledi. 

Siyonist İsrailli yetkililer Siyonistlerden evde kalmalarını ve hiç çıkmamalarını istedi. Siyonist medya, yüzlerce asker ve güvenlik gücünün Tel Aviv’de üç binayı kuşattığını söylüyor. Saldırıyı gerçekleştirenlerden birinin bu binalarda birkaç kişiyi rehin aldığından şüpheleniyorlardı.

İbranice kaynaklar, polisin ilk binaya girdikten sonra boş olduğunu ve kimsenin olmadığını fark ettiğini, bu yüzden başka binaları aradıklarını vurguladı.

Siyonist Kanal 13, operasyonun halen tutuklanmayan silahlı bir kişi tarafından gerçekleştirildiğini bildirdi. İsrail basını, yüzlerce İsrail polisi ve askeri personelinin Tel Aviv sokaklarında konuşlandığını ve dün geceki operasyonun failini bulmaya çalıştığını, ancak saatlerce süren operasyona rağmen hiçbir sonuç alamadıklarını bildirdi. 
Daha önce yapılan açıklamada saldırganların 3 kişi olduğu 2’sinin şehit edildiği belirtilmişti.