Suudi Yazardan Siyonistçe Açıklama: Filistinliler, Direnişi Bırakıp İsrail’e Teslim Olmalı

Suudi Arabistan’ın önde gelen gazetelerinden El-Cezire yazarı Muhammed Al-i Şeyh, dün (24 Ocak) yayımlanan yazısında Filistinlilerin silahlı mücadeleyi bırakması gerektiğini ve önlerinde barıştan başka seçenek olmadığını ileri sürdü.

‘Filistinlilerin barıştan başka seçeneği yok’ başlığıyla yayımlanan yazıda; Suudi yazar, Filistinlileri ‘göstermelik Müslümanlar’ olarak nitelendirirken, Filistinlilerin siyonist rejime karşı silahlı direnişini eleştirerek bunun ‘siyasi intihar’ olduğunu söyledi ve bunu ancak siyasi cahillerin kabul edebileceğini iddia etti.

Yazıda Filistin halkının Siyonistlerin işgalleri ve baskıları karşısındaki direnişini eleştirerek onlardan Siyonist Rejime teslim olmalarını istedi.

Suudi Gazetelerinden El-Cezire’nin, Muhammed Al-i Şeyh’in kalemiyle “Filistinlilerin barıştan başka (Siyonistlerle) seçenekleri yoktur” başlığıyla yayınladığı yazıda şu ifadeler yer aldı: ‘Amerika Parlamentosundaki seçimlerin büyük destekçilerden 10 tanesinden 7’si Yahudi’dir. Bununla birlikte Amerika’daki Yahudi teşkilatı AIPAC Amerika Birleşik Devletleri’nde etkili en önemli lobidir ve bu konu Amerika Kongresinin, İsrail’in kendi Knesset Teşkilatından daha çok İsrail havası yansıtmasına ve ona yardım etmesine neden olmaktadır.’

Bu Suudi gazetede yer alan yazının devamında direnişe inanan Filistinliler “Göstermelik Müslümanlar” olarak nitelendirilerek şu ifadelerde bulunuldu: ‘Bu gerçeği ve bu eylemlerin ne gibi sonuçlar doğuracağını birçok Arap ve Gazze Şeridindeki göstermelik Müslümanlar anlamıyorlar. Bu, İsrail’in konumunu dünyadaki en güçlü ülke olan Amerika’dan aldığını göstermektedir.

Yazar, yazısının devamında Filistinlilerin işgalci rejim karşısındaki silahlı direnişini eleştirilerek onların bu eylemlerini siyasi intihar olarak nitelendirdi ve şu ifadelerde bulundu: ‘Büyük güçlerle mücadele etmek için uzlaşmayı bir kenara bırakıp silahlı direnişe dayanmak siyasi bir intihardır ve bu durumu sadece siyaset dünyasından cahil kişiler kabul edebilir.’

Muhammed Al-i Şeyh yazısında Filistinlileri iki devletli çözüm yolunu kabul etmeye teşvik etti ama yazısının devamında İsraillilerin bu çözüm yolunu kabul etmeyeceklerini ve bu çözüm yolundan kurtulmaya çalıştıklarını itiraf etti.

Yazıda yer alan ifadelere göre, Siyonistler hatta bu eylem için Gazze Şeridinde yerleşke yapımının durdurulmasını isteyen Güvenlik Konseyi’nin kararını kınayan Amerika Kongresini desteklediler.

Al-i Şeyh şunları yazdı:

‘Bu şartlarda, ben iki devletli çözüm yolunun mümkün olan tek yol olduğuna ve uluslararası toplumun bunu destekleyeceğine inanıyorum.

Siyaset bildiklerini zanneden sol milliyetçilerin ve göstermelik Müslümanların ve Şii ve Sünnilerin ısrar ettikleri silahlı direniş, nihayetinde sağcı İsraillilerin lehine sonlanacak ve İsraillilerin mevzilerini güçlendirerek Filistinlilerin uzlaşma niyetinde olmadıkları ve tek çözümün savaş olduğu yönünde ellerine bahane verecektir.

Filistinlilerin bilmesi gereken başka bir nokta ise, bugün Arapların dünkü Araplar olmadığı ve Filistin davasının ve meselesinin Arapların gözünde eski değerini ve konumunu kaybettiği ve artık ilk meseleleri olmadığıdır. Çünkü iç savaşlar dört Arap ülkesini yıkmıştır.’

Arabistanlı bu yazar, İslami terörizm tabirini kullanarak, Donald Trump’ın Başkanlık geçiş töreninde İslami terörizmle mücadelenin hükümetinin öncelikleri arasında olacağı yönünde yaptığı konuşmayı savundu.

Al-i Şeyh yazısının devamında şu ifadelerde bulundu: ‘İslami terörizme karşı savaş, istisnasız bütün Arapların uykularını kaçıran ilk derdi ve endişesidir ve insanlardan milli menfaatlerini bir kenara bırakıp, bunları davaya feda etmesini istemek aptallıktır.’

Suudi yazar Muhammed Al-i Şeyh yazısının sonunda Filistinlilere şu tavsiyelerde bulundu: ‘Filistinlilere şunları tavsiye ediyorum; kendini büyük görmek ve inat, zarardan başka bir şey getirmeyecektir ve sonunda bu inadın ve kibrin bedelini ödeyecek olan siz Filistinlilerden başkası olmayacaktır.’