Suudi Medya, Lübnan’da İsrail’i Aklamaya Çalışıyor

Siyonist rejim medyası Beyrut’ta yaşanan patlamadaki menfaatlerini konuşurken, Suudiler ve Lübnan’da Suudilerin desteğini alan hareketler, bütün çabalarını Siyonist rejimi bu katliamdan temize çıkarmak için kullanıyorlar.

El-Şark el-Avsat Gazetesinin eski genel yayın yönetmeni ve gazetenin köşe yazarlarından Abdurrahman er-Raşid, bu konudaki arzusunu bir soru şeklinde dile getirerek şöyle yazdı: “Bu patlama Hizbullah’ın sonunu getirebilir mi?”

Bu, Suudilerin Beyrut’taki patlamayla birlikte zirveye ulaşan kapsamlı saldırılarının bir parçasıdır.

Öyle ki, el-Mustakbel Hareketine yakın ve Arabistan ile aynı doğrultuda olan hareketlerden biri, Siyonist rejim liderlerinin sözlerine istinat ederek onları bu konudaki bütün suçlamalardan aklıyorlar.

Kendisini aynı zamanda Lübnan Gazeteciler Birliği Başkanı olarak tanıtan Avni el-Kaaki de Lübnan’ın el-Şark Gazetesindeki yazısında, Siyonist yetkililerin açıklamalarını tefsir ederek, onların Hizbullah hakkında söylemediklerini onlar adına açıklıyor.

Bu gazeteci, Suudi Arabistan’ın Hizbullah’a yönelik politikası doğrultusunda, İsrail’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Danny Danon’un Hizbullah aleyhindeki açıklamalarını Lübnan dilinde dile getirmeye ve Beyrut’taki katliamla ilgili Siyonistlerin işlediği suçun soruşturması kanıtlamadan, bunu bir şekilde kamuoyuna haklı çıkarmaya çalıştı.

O, Siyonist rejimin, silahların ve mühimmatın Beyrut limanından girdiği sonucuna vardığını iddia ediyor ve Tel Aviv’e göre Beyrut limanının Hizbullah limanı olarak tanımlanması gerekiyor.

Bu gazeteci, İsrail savaş uçaklarının Lübnan hava sahasına günlük saldırılarını ve Şeba çiftliklerini işgal etmeye devam ettiğini unutarak, Hizbullah Genel Sekreteri’nin 2006 yılı öncesinde 33 günlük savaşta ilan ettiği tünellerin keşfinin 1701 sayılı Kararın ihlali olduğunu belirtiyor.

Yine bu gazeteci Siyonist rejimin sözcüsü olarak, dünyanın çeşitli yerlerinde Mossad polis güçlerinin ele geçirdiği amonyum nitratı, herhangi ikna edici bir sebep olmadan Hizbullah’a atfetmeye çalışılıyor ve son olarak İsrail ile Beyrut limanındaki patlama arasında nasıl bir bağlantı olabilir diye soruyor?