Suriye’de Mescidi Aksa ve Kudüs’e Destek Eylemleri

Filistin’in içinde ve dışında, İsrail işgal rejiminin Mescidi Aksa’ya yönelik baskınlarını ve Filistin halkına yönelik saldırılarını protesto, Kudüs ve Mescidi Aksa davasına destek eylemleri sürüyor. 

Suriye’nin kuzeyindeki Azez şehrinde, Ruvvad isimli Filistin öğrenci grubu öncülüğünde ve Uluslararası Şam Üniversitesi öğrencilerinin katıldığı, Kudüs’e ve mübarek Mescidi Aksa’ya destek amaçlı bir gösteri düzenlendi. 

Öğrenci grubunun sözcüsü Zuheyr İbrahim yaptığı açıklamada gösterinin amacının Suriye’deki üniversite öğrencisinin Filistin davasına ilgisini ve mübarek Mescidi Aksa’da meydana gelen olayları yakından takip ettiğini, burayla ilgilendiğini ortaya koymak olduğunu ifade etti. 

Perşembe günü de Suriye’nin kuzeyindeki Ed-Dana şehrinde Aynu Calut Filistin İzci Grubu tarafından, şehrin caddelerinde bir izci yürüyüşü düzenlendi. Katılanlar Kudüs, Mescidi Aksa, Gazze ve Batı Şeria’daki direniş lehine sloganlar attılar. 

Suriye’nin kuzeyinde bunun dışında da Kudüs ve Mescidi Aksa davasına destek amaçlı muhtelif etkinlikler ve gösteriler düzenlendi.