SURİYE El-Kaide Örgütünden İSRAİL’e Tebrik

İsrail’e ait bir F-16 savaş uçağının Suriye Hava kuvvetleri tarafından düşürülmesinin ardından İsrail’in Suriye’deki 12 farklı noktayı bombaladığı haberi, muhalif El-Kaide gibi örgütleri de sevindirdi.

El-Kaide’nin Suriye kolu olan Nusra Cephesi adlı örgütün kurucularından olan ancak şu anda Ahraruşşam Örgütü için çalışan Salih El Hamvi İsrail’i tebrik etti.

Hamvi Twitter hesabından yaptığı açıklamada İsrail’in Suriye’deki İran ve Suriye hedeflerine bundan sonraki hava ve deniz saldırılarını da memnuniyetle karşılayacaklarını belirtti.

Daha fazlasını yapmalarını istedi. İsrail’in Suriye’de pasif kalması durumunda işlerin kendi aleyhine döneceği uyarısını yaptı. İran’ı Suriye’den çıkarmak için acil olarak harekete geçmelerini istedi.

İran’ın İsrail hava sahasına iha gönderdiği iddiasına da değinen Hamvi bunun aslında İran’ın İsrail’i harekete geçirmek ve üstüne çekmek için kurduğu bir tuzak olduğunu ifade etti.

İran’ın İsrail’i Suriye’de hava saldırısı yapmaktan korkutma konusunda başarılı olduğunu belirten tekfirci militan savaşta yeni bir aşamaya gelindiğini belirtti.