En-Neami, işgal rejimi askeri müessesesinin bu stratejiyi geliştirdiğini ve uyguladığını, son otuz yılda da görülmemiş bir şekilde ilerlettiğini söyledi.
En-Neami değerlendirmesini şöyle sürdürdü:
“Bu stratejide örgütsel yapısını, silahlanmasını, insani ve askeri gücünü zayıflatmak için direnişe karşı başlatılan iki büyük savaş arasındaki ara dönemi sonuna kadar kullanma hedefleniyor.
Bununla gelecek savaşta veya direnişe karşı yapacağı büyük bir operasyonda İsrail’in konumu güçlendirilmek isteniyor.”
Saatli Bomba
Siyonist işgal rejimi, saatli bomba kabul ettiği şahısları, onlar yüzüne patlamadan önce tasfiye ediyor.
Bu konuyu değerlendiren Filistinli akademisyen ve işgal rejimi işlerinde uzman analist Adnan Ebu Amir “İsrail’in kendilerini tasfiye etmekle tehdit ettiği Fukaha ve diğer liderler saatli bomba gibi duruyorlar.
Aslında direniş içindeki tarihi ve geçmişi nedeniyle Fukaha tasfiye edilecek bir hedef değildi. Ancak işgalci onun gelecekte yapacaklarından korktuğu için şimdiden tasfiye etti” dedi.
Bu konuda Ebu Amir’e katılan En-Neami de, İsrail’in Fukaha’yı suikast için seçmesinin savaşlar arasındaki stratejisinin bir devamı olduğunu belirterek, bununla Hamas’ı misilleme yapmaktan mahrum bırakmayı amaçladığını söyledi.
Kayıp Vermeden Kazanç
Siyonist işgal rejiminin takip ettiği stratejinin amacını açıklayan Ebu Amir, işgalci İsrail’in bununla beşeri ve maddi az hasarla çok kazanç elde etmeyi hedeflediğini belirterek, Siyonist rejimdeki bazı siyasi ve askeri liderlerin Fukaha suikastından önce Hamas’a yönelik ağır yaptırımlardan bahsettiklerine dikkat çekti.
General Yusuf Eş-Şerkavi de verdiği bilgide, büyük savaşlar arasında takip edilen çatışma ve yüzleşmelerde oyunun kurallarını değiştirmek gerekmediğini hatırlatarak, bu süreçte yapılanların savaşa girmeden karşı tarafa az hasarla çok zarar verme kapsamında düşünülmesi gerektiğini söyledi.
Bu dönemde takip edilen stratejinin niteliği
İşgalci savaşlar arasındaki çatışmalarda çok farklı yöntemler geliştirmekte ve kullanmaktadır. Amaç, büyüyen direnişin bocalamasını sağlamak, İsrail’in meşruluğunu ve caydırıcı gücünü korumak, gelecekte yaşanabilecek muhtemel savaşlara hazırlık yapmaktır.
Siyonist işgal rejimi, direnişle savaşı sevk ve idare etmek için savaşlar arasındaki dönemde düşük tempolu saldırıları esas alıyor. Bunun için de sakin ve iz bırakmadan suikastlar yapıyor. Bununla büyük savaşın gün ve tarihini ertelemek veya bu büyük savaşa şartları hazırlamak, askeri ve sivil az zararla bu savaşı kolay bir şekilde kazanmak istiyor.
Direnişin Füze Gücü Niçin Gündeme Getiriliyor?
Siyonist işgal rejiminin takip ettiği bu stratejide bir taraftan suikastlar yapılırken, diğer yandan Hamas’ın askeri gücü abartılı bir şekilde gösteriliyor. Nitekim suikasttan hemen sonra açıklama yapan işgal radyosu, Hamas’ın askeri kanadı durumundaki Kassam Tugayları’nın gelecek savaşta kullanabileceği onlarca tehlikeli füzeye sahip olduğunu iddia etti.
İşgal radyosu verdiği haberde Hamas’ın başlıkları ağır füzelere sahip olduğunu, bu füzelerin daha önceki füzelerden farklı, hacim ve taşıdıkları patlayıcı yönünden çok tehlikeli olduklarını belirtti.
Radyonun haberinde bu füzelerin kısa menzilli olduğunu belirten ve konuyla ilgili değerlendirmelerde bulunan Askalan sahilindeki Yahudi yerleşkeleri konseyi başkanı “Olağanüstü bir durumda Gazze çevresindeki yerleşkeleri boşaltacağız” dedi.
İşgal radyosunun acil başlığıyla, Hamas’ın elinde ağır başlıklı tehlikeli füzeler olduğu yönünde verdiği haberi değerlendiren Ebu Amer “Bu açıklama ABD eski Dışişleri Bakanı Colin Powell’ın Irak’ı işgal etmeden önce yaptığı açıklamayı hatırlatıyor. Powell, Irak’ın elinde kimyasal silahlar olduğunu iddia ediyordu. Tarih tekerrür ediyor” dedi.