SUDAN’da İSRAİL İle Normalleşme TEPKİSİ

Sadık El-Mehdi bu konudaki açıklamasını Sudan’ın başkenti Hartum’da Filistin – Sudan Kardeşlik Derneği üyeleriyle ve Sudan’daki Filistinli azınlığın ileri gelenleriyle partisinin genel merkezinde bir araya gelmesi esnasında yaptı. Bu konudaki açıklaması El-Mehdi’nin bürosundan da yayınlandı.

Sadık El-Mehdi yaptığı açıklamasında Sudan Başbakan Yardımcısı ve Kalkınma Bakanı ve aynı zamanda kendisinin de amcasının oğlu olan Mübarek El-Fadıl El-Mehdi’nin açıklamalarından esef duyduğunu ve açıklamaları kınadığını söyledi.

El-Mehdi bu açıklamaların Filistin halkına karşı ırkçı bir içerik taşıdığını ve provokatif olduğunu ifade etti.

Sadık El-Mehdi açıklamasında İsrail’le ihtilafın bir gidişat meselesi olduğunu ve bütün hak sahiplerine hakları verilmeden de herhangi bir normalleştirmenin söz konusu olamayacağını dile getirdi.

Sudanlı bakan geçtiğimiz Pazar akşamı bir televizyon programında yaptığı açıklamada ülkesinin siyonist işgal rejimiyle ilişkilerini normalleştirmesine herhangi bir itirazının olmayacağını, ilişkilerin normalleştirilmesi konusunda herhangi bir sorun olmadığını söylemiş ve birçoklarının hatta Hamas’ın bile ilişkilerini normalleştirdiğini iddia etmişti.