HAMAS: Erdoğan Da Kasım Süleymani İle GÖRÜŞTÜ

El Ümme Hareketi’nin Beyrut’taki merkezinde düzenlenen sempozyuma bilim adamları, düşünürler, siyasetçiler, gazeteciler ve akademisyenler katıldı.

Sempozyumda Hamas’ı Lübnan Temsilcisi Ali Bereke temsil ederken, İran’ın Lübnan Büyükelçiliği Kültür Ateşesi Muhammed Mehdi Şeriatmedari, Türkiyeli gazeteci – yazar İslam Özkan ve Lübnan Tevhid Hareketi Lideri Şeyh Bilal Şaban katılımcılar arasındaydı.

Hamas Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, ‘Filistin’in değeri, Türkiye ve İran’ın Filistin için sundukları’ konulu konuşmasında önemli açıklamalarda bulundu.

Konuşmasında Suriye meselesine de değinen Hamas Lübnan Temsilcisi Bereke, Suriye konusunda Hamas’ın, Türkiye ile İran arasında rol üstlendiğini kaydetti.

Hamas Lübnan Temsilcisi Ali Bereke, daha önce basında yer almayan önemli bir görüşmeye de konuşmasında yer verdi.

Ali Bereke, Hamas’ın Suriye konusunda Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan ile İran Kudüs Ordusu Komutanı General Kasım Süleymani’yi Ankara’da bir araya getirdiğini açıkladı.

Görüşmenin gizli olduğunu ve duyurusunun da yapılmadığının altını çizen Ali Bereke, Filistin’in İran ile Türkiye arasında köprü görevi yaptığını belirtti.

Ali Bereke, Erdoğan ile Kasım Süleymani’nin yaptığı görüşmede; Suriye’de Siyasi çözüm konusunda görüş birliğine varıldığını, Suriye muhalefetinin baskısı sonucu varılan mutabakatın hayata geçirilemediğini söyledi.

Türkiye ve İran’ın siyasi pozisyonlarının önemli olduğunu vurgulayan Hamas liderlerinden Ali Bereke, İki ülkenin yakınlaşmasından ümmetin ve Filistin’in karlı çıkacağını belirtti.

Hamas Lübnan Temsilcisi Ali Bereke son olarak, Türkiye ve İran’ın yakınlaşmasının coğrafyada mezhep temelli bir savaşın çıkmasını ve Filistin davasının çözülmesini önlediğini söyledi.