Siyonist Güçlerin Saldırısında GAZZELİ BALIKÇI Ağır Yaralandı

Saldırıda bir balıkçının ağır yaralandığı, saldırganların yaralanan balıkçıyı gözaltına aldıkları; ayrıca gerek dün akşam ve gerekse bugün sabah düzenledikleri baskınlarda ondan başka beş balıkçıyı daha gözaltına aldıkları bildirildi.

Gazze Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş yaptığı açıklamada Gazze’nin kuzeyindeki Sudan Mahallesi açıklarında işgalcilerin balıkçılara saldırı düzenlediklerini, bu saldırıda Bekr ailesinden bir balıkçının ağır yaralandığını ve saldırganların yaralanan balıkçıyı gözaltına aldıklarını söyledi.

GÖZAT  Gazzeli ŞEHİT BALIKÇI Toprağa Verildi

Nizar Ayyaş saldırganların ayrıca ikisini bugün sabah üçünü de dün akşam olmak üzere beş balıkçıyı daha gözaltına aldıklarını ifade etti.

Gazze Balıkçılar Sendikası Başkanı, çocuklarının ekmek paralarını çıkarmak için mücadele eden bu insanlara yönelik olarak işgal güçlerinin çirkin savaşının devam etmesine tepki gösterdi ve uluslararası toplumun bu saldırganlığa engel olmak için işgal yönetimine baskı yapmasını, Filistinli balıkçıların rahat hareket etmelerine imkân verilmesini istedi.

GÖZAT  Siyonist İsrail Filistin'de CAMİLERİ YIKIYOR

Balıkçılar Sendikası Başkanı Nizar Ayyaş işgal güçlerinin, Gazze’nin kuzey kesiminde balıkçıların altı milin ilerisine geçmesine izin vermediklerini güney sahillerin açıklarında bu miktarın sadece 9 mile çıktığını ifade etti.

Gazze sahillerinin açıklarında balık tutmaya çalışan Filistinli balıkçılar işgalcilerin sürekli tehditleriyle karşı karşıyalar ve gündelik saldırılara veya engellemelere maruz kalıyorlar.