Siyonistler Yine Hastaneleri Hedef Alıyor

Vahşette sınır tanımayan ve Gazze halkını topluca yok etmeye çalışan siyonist katiller dün gece yarısından itibaren bölgeye yönelik olarak gerçekleştirdikleri vahşi saldırılarında öncelikli olarak hastaneleri hedef aldılar. 

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra işgal tanklarının Rantisi Hastanesi ile Nasr Çocuk, Göz ve Psikolojik Hastalıklar Hastanesi’ni her yönden kuşatmaya aldıklarını açıkladı. 

El-Kudra yaptığı açıklamada sağlık çalışanlarından, hastalardan ve sığınmacılardan oluşan binlerce kişinin buralarda kuşatmaya alındıklarını, içeriye hiçbir şekilde su ve yiyecek sokulmadığını ve içeridekilerin her an ölüm tehlikesiyle karşı karşıya olduklarını ifade etti. 

Bu arada işgal uçaklarının bugün Şifa Hastanesi’nin dış polikliniklerini hedef alan saldırıları yüzünden 13 kişinin şehit olduğu çok sayıda insanın da yaralandığı haber verildi.

Şifa Hastanesi Müdürü Muhammed Ebu Silmiye işgal güçlerinin Şifa Hastanesi Kompleksi’ni bugün sabah dördüncü kez hedef aldığını hatırlatırken, işgal ordusunun Gazze’deki hastanelere yönelik kapsamlı bir savaş yürüttüğüne dikkat çekti. 

İşgal güçleri aynı zamanda hastanelerin zorunlu tıbbi malzemeleri tedarik etmesini engelleyerek ve tüm hastanelerin jeneratörlerle çalıştığı Gazze bölgesine yakıt sokulmasına engel olarak sağlık kurumlarının hizmet dışı kalmalarına neden oluyor.