Batı Şeria’dan Gazze’ye Destek Yürüyüşü

Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Filistinliler ile işgal güçleri ve Yahudi yerleşimciler arasında çatışmalar yaşanırken, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nde internet ve telefon bağlantısını keserek gerçekleştirmeye başladığı yoğun bombardımanı protesto için yürüyüşler düzenlendi.
 

Filistinli direnişçiler, El-Bireh kenti yakınlarında kurulu Psagot Yahudi Yerleşkesi’ne doğru üçüncü kez ateş açarken, Eriha kentinin güneyindeki kontrol noktasında işgal askerleriyle Filistinliler arasında silahlı çatışma yaşandı.
 

El-Halil’in güneyindeki Hursa köyünde yer alan askeri gözetleme kulesi yakınlarında işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmalar yaşanırken, Filistinli direnişçiler Kalkiliya’nın doğusundaki Azun beldesi yakınlarında yer alan ırkçı ayrım duvarı civarında el yapımı bomba patlattı.
 

Nablus’un doğu kesiminde de işgal güçleriyle Filistinliler arasında çatışmaların yaşandığı ifade edildi.
 

Bu arada, dün akşam Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde Gazze Şeridi’ne destek için düzenlenen gösterilere binlerce kişi katıldı.
 

Ramallah, Nablus, Tulkerem, Cenin, Tubas, El-Halil ve diğer birçok kent ve beldede düzenlenen yürüyüşlerde işgal güçleriyle temas noktalarında çatışma çağrıları yapıldı.
 

Nablus’un güneyindeki Huvara kontol noktasında çatışmalar yaşanırken, Filistin Kızılay Derneği çatışmalar sırasında işgal askerlerinin açtığı ateşle yaralananlar olduğunu bildirdi.