Siyonistler NABLUS’ta Filistinli ÖĞRENCİLERE Saldırdı

Filistinli öğretmen Üsame Drağime, işgal güçlerinin sürekli olarak beldeye paralel yol üzerinde durduğunu ve belde sakinlerine ve öğrencilere yönelik provokatif davranışlar sergilediğini söyledi.

Drağime, işgal askerlerinin bölgede kurduğu kontrol noktasında onlarca öğrenciyi ve belde sakinini bir süre alıkoyduğunu, daha sonra üzerlerine ses bombası ve göz yaşartıcı bomba attığını, bombalardan çıkan yoğun gazdan çok sayıda kişinin etkilendiğini ifade etti.

İşgal güçlerinin dün El-Leben Eş-Şarkiyye’deki okulun insansız hava aracıyla görüntülerini aldığını kaydeden Drağime, işgalcilerin eğitime zarar verecek bir takım adımlar atabilecekleri uyarısında bulundu.

Drağime, işgal güçlerinin beldeye paralel yoldan geçen işgalcilere ait araçların taşlı saldırılara maruz kaldıklarını bahane ettiğini, bu gerekçeyle yol kapatma gibi cezalarla belde sakinlerini cezalandırdığını söyledi.

Filistinli öğretmen, işgal güçlerinin cezai uygulamalarının ve baskılarının öğrencilerin psikolojilerini olumsuz etkilediğini ve eğitim-öğrenime zarar verdiğini belirtti.