Batı Şeria’da Tutuklama Furyası Devam Ediyor

Filistin’in Gazze Şeridi’nde vahşi katliamları ve insanlık dışı saldırıları sürdüren siyonist işgal rejimi Filistin’in işgal altındaki Batı Şeria bölgesinde de gece baskınlarını ve insanları toplu şekilde tutuklayarak zindanlara doldurma uygulamalarını sürdürüyor. 

İşgal güçlerinin dün gece ve bugün sabah Batı Şeria’nın değişik bölgelerinde baskınlar düzenlediği ve birçok insanı gözaltına aldığı haber verildi. 

Esirler Kulübü ve Esirler Komisyonu tarafından yapılan açıklamalara göre işgal güçleri dün gece yarısından itibaren gerçekleştirdikleri baskınlarda Filistin’in Batı Şeria bölgesinde aralarında çocukların da bulunduğu 25 kişiyi gözaltına aldılar. 

İşgal güçlerinin 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria bölgesindeki gece baskınlarını ve tutuklamaları belirgin şekilde artırdığı ve bu süre içinde bölgede tutukladığı Filistinli sayısının 5 bine yaklaştığı belirtiliyor. İşgalcilerin tutuklama amaçlı baskınları muhtelif yerlerde aynı zamanda çatışmalara neden oldu ve şimdiye kadar meydana gelen çatışmalarda Batı Şeria bölgesinde de yüzlerce insan şehit edildi yüzlercesi de yaralandı.