Siyonistler: Kuzey Kore İsrail İçin CİDDİ BİR TEHDİT

Siyonist JPost gazetesinde yayınlanan ve bir istihbarat uzmanı tarafından kaleme alınan analizde Kuzey Kore’nin Güney Kore, Japonya ve Amerika tarafından açık bir tehdit olarak algılandığı bir dönemde İsrail’e karşı oluşturduğu tehdidin görmezden gelinmemesi gerektiği vurgulandı.

Kuzey Kore’nin İsrail açısından tehdit gibi görünmemesine rağmen ciddi bir tehdit olduğu vurgulandı.

GÖZAT  Umman: Siyonist İsrail, Dünya İçin Bir Tehdit

İsrail’in coğrafi olarak Kuzey Kore’ye uzak bir bölgede konumlanmış olmasına rağmen, Kuzey Kore’nin İran ile kurduğu ittifakın çok farklı bir anlamı olduğunun belirtildiği analizde, Kuzey Kore’nin makul davranışlardan uzak tutumu gerekçe gösterilerek İsrail üzerindeki İran tehdidi ile birleştirildiğinde tehlikenin tahmin edilenden çok ötede bir boyut kazanabileceği vurgulanıyor.

GÖZAT  Tüm Dünyada İSRAİL IRKÇILIĞI HAFTASI (IAW) Organizasyonları Yapılacak

Kuzey Kore’nin geçtiğimiz günlerde Japon Denizi’ne ateşlediği füzelerin İran ile İsrail arasındaki gerginliğe ufak da olsa bir kıpırdanma getirdiğini belirten JPost istihbarat muhabiri Yonah, İran ile Kuzey Kore arasında nükleer konusunda bir işbirliğine dair elde kanıt bulunmadığını fakat iki ülkenin de dış politika konusunda birçok konuda aynı noktada olduğunu belirtiyor.

Siyonist ordu askeri istihbarat yetkililerinden Rafael Ofek ve Dany Şohem tarafından hazırlanan raporlarda İran ile Kuzey Kore arasındaki ilişkilerin doğrudan İsrail’i tehdit edecek boyutta olduğu ifade ediliyor.

GÖZAT  Netanyahu: İran'a Karşı, İsrail-Amerika-İngiltere Cephesi Oluşturulmalı

İran’ın füze tatbikatları noktasında çok az girişimde bulunduğunu ifade eden Siyonist askeri istihbarat raporları, İran’ın mevcut gücünün tatbikatlarla ortaya koyduğundan çok daha ileri olduğuna işaret ediyor.

Raporlarda özellikle Kuzey Kore’nin yaptığı füze tatbikatlarının İran’ın askeri gücüne nispet edilmesi gerektiği vurgulanıyor çünkü İran ile Kuzey Kore arasındaki askeri ve stratejik ilişkinin çok ileri boyutlarda olduğu ileri sürülüyor.

GÖZAT  Siyonist Netanyahu: İran İsrail'i Yok Etmek İstiyor!

2013 yılında nükleer konusunda uzman bir İranlı heyetin Kuzey Kore’ye çok önemli bir ziyaret gerçekleştirdiğini aktaran Siyonist ordu istihbarat raporları, Kuzey Kore’nin o dönemde gerçekleştirdiği nükleer denemelerine İranlı heyetin denetmen sıfatıyla katıldığını vurguluyor.

GÖZAT  Netanyahu: "Trump İle İran Tehdidini Görüşeceğim"

İran’ın sahip olduğu maddi imkanların ve teknolojik kapasitenin Kuzey Kore’deki nükleer çalışmalarla ortak bir havuzda işlendiğine inanan Siyonistler, İran’ın İsrail’e yönelik savurduğu tehditlerin altını da doldurduğunu öne sürüyorlar.

İran’ın nükleer anlaşmayla elde ettiği serbestiyeti Kuzey Kore ile ilişkilerini daha da derinleştirerek caydırıcı bir güç elde edeceğini belirten Siyonistler,  ABD’yi Kuzey Kore konusunda sıkı tedbirler almaya davet ediyorlar.