Siyonistler Hastaneleri Ve Sivilleri Vurmaya Devam Ediyor

Gazze Şeridi’ni hedef alan saldırılar 36’ncı gününe girerken işgal ordusu hastaneleri ve evlerini terk ederek daha güvenli gördüğü bölgelere doğru göç eden insanları vurmaya, yeni katliamlar işlemeye devam ediyor. 

İşgal ordusu, Gazze’deki Eş-Şifa Hastanesi’nin ameliyat ve yoğun bakım ünitelerine birkaç saldırı düzenledikten sonra hastanenin beşinci katını da vurdu.

El-Cezire kanalına konuşan Filistin Sağlık Bakanlığı Vekili Yusuf Ebu’r-Riş, saldırılar sebebiyle Eş-Şifa Hastanesi’ndeki durumun tahminlerin ötesinde olduğunu söyledi.

İşgal ordusuna ait insansız hava araçlarının hastane içinde hareket eden her şeye ateş açtığını ve bir mühendisin ağır yaralandığını bildirildi.

İşgal ordusu Han Yunus’un doğusundaki Abesan El-Cedide beldesinde Şahin ailesine ait bir eve hava saldırısı düzenledi.

Filistin İçişleri Bakanlığı, işgal ordusunun Gazze Şeridi’nin orta kesimindeki En-Nusayrat Kampı’nın kuzeydoğusuna şiddetli saldırılar düzenlediğini bildirdi.

İşgal ordusu savaş uçakları, En-Nusayrat Kampı’nın kuzeydoğusundaki Davet Camii’nin çevresini hedef aldı.

Yerel kaynaklar, işgal ordusunun Han Yunus’un batısında Hamdan ailesine ait bir eve saldırı düzenlediğini, bir kadının şehit olduğunu ve iki kişinin de yaralandığını ifade etti.