Siyonistler Gazze’deki 2 Askerinin Daha Öldüğünü İtiraf Etti

Siyonist işgal ordusu Gazze’de meydana gelen çatışmalarda komando birliğinden iki askerinin öldürüldüğünü 3 askerinin de yaralandığını itiraf etti. 

Komando Tugayı Magellan Birliği’nde görev yapan 21 yaşındaki komutan Adi Ed-Dur ile yine Magellan Birliği’nde bir asker olan 21 yaşındaki ihtiyat subayı Alon Claiman’ın Gazze Şeridi’nin güneyinde öldürüldüğü duyuruldu. 

İşgal ordusunun komando birliğinden iki askerin de ağır yaralandığı duyuruldu ancak haklarında herhangi bir ayrıntıya yer verilmedi. 

Bir ihtiyat askerinin de güney kesimde trafik kazasında ağır yaralandığı belirtilirken onun da hakkında ayrıntıya yer verilmedi. 

İşgal ordusunun bu son açıklamasıyla birlikte resmi açıklamalara göre 7 Ekim’den bu yana işgal ordusuna mensup subay ve erlerden öldürülenlerin sayısı 566’yı bulmuş oldu. Bunların 229’u kara operasyonunun başlamasından bu yana öldürüldü. Ancak gerçek sayının bunun çok üstünde olduğu tahmin ediliyor. Çünkü işgal ordusunun verdiği yaralı sayılarıyla işgal rejiminin hastanelerinden yine siyonistlerin medya organlarına sızdırılan bilgiler arasında büyük çelişkiler olması işgal ordusunun gerçek sayıyı gizlediğini gözler önüne seriyor. 

Siyonistlerin haber kaynaklarında bugün Han Yunus’ta direniş tarafından kurulan pusuda en az 11 işgal askerinin öldürüldüğü yönünde haberler yayınlanmıştı. Ancak bu olay hakkında işgal ordusu tarafından henüz herhangi bir açıklama yapılmadı. 22 Ocak’ta El-Meğazi Mülteci Kampı’nda kurulan pusuda da çok sayıda işgal askerinin öldürülmesine rağmen işgal ordusu, Filistin direnişinin olayla ilgili video görüntülerini yayınlamasından sonra açıklama yapmak ve 21 askerinin öldürüldüğünü itiraf etmek zorunda kalmıştı. Ancak o olayda da gerçekte öldürülen işgal askeri sayısının daha fazla olduğu tahmin ediliyor.