Siyonistler Aylardır Aradığı Filistinli GENCİ KAÇIRDI

İşgalci özel hareket güçlerine bağlı bir ekibin araçlarıyla sabah saat 02.00 civarında kamptaki bir eve baskın yapıp, 4 aydır kovalanan yaralı genç El-Atraş’ı kaçırdı.

Filistinli gençlerin kaçırma eylemini engellemek için lastik yakarak ve molotof atarak karşı koymaya çalıştıkları, ancak işgal askerlerinin yoğun bir şekilde ateş açmaları ve göz yaşartıcı bomba kullanmaları nedeniyle başarısız kaldıkları, gençlerden birinin mermiyle ayağından yaralandığı belirtildi.

İşgal güçleri daha önce de defalarca El-Atraş’ın evine baskın yapmış, ancak onu evde bulamadığı için tutuklayamamıştı. Onun yerine babasını tutuklayan işgal güçleri, oğlunun teslim olmaması durumunda onu infaz etmekle tehdit ediyorlardı.

Muhabirimize konuşan El-Atraş’ın babası Umran El-Atraş, “Oğlumun hayatından Filistin Yönetimi sorumlu. Çünkü onu tedavi etmediği gibi, onu tutuklamaktan da koruyamadı. Onun durumu çok zor. İşgal güçlerinin yaralı halinden istifade edip ona baskı yapmalarından endişe ediyoruz” dedi.

El-Atraş dört ay önce kampta işgal güçleriyle çıkan çatışmalarda göğsünden ve omuzlarından yaralanmıştı. Kampta mütevazi imkanlarla tedavi olmaya çalışan El-Atraş, Kudüs’te tedavi olmak için izin istediyse de işgalciler ona izin vermedi ve daha sonra arandığını duyurdu.