Siyonistler 2 DİRENİŞ EYLEMİNİ Engellediğini İddia Etti

İşgal rejiminde yayın yapan Kanal-7 televizyonu, Filistinli bir gencin El-Halil kentindeki El-Fevvar mülteci kampı yakınlarında bir grup İsrail askerine yönelik bıçaklama eyleminde bulunmak istediğini ancak askerlerin Filistinli gencin eylem yapmasını engelleyerek kendisini gözaltına aldıklarını duyurdu.

İşgal rejimindeki askeri kaynakların verdiği bilgiye göre dün akşam El-Halil kentinin kuzeyinde yer alan Halhul beldesi yakınlarında Siyonist yerleşimcilere karşı bir feda eylemi girişiminde bulunuldu. Askerlerin havaya ateş açmasıyla eylem yapmak isteyen Filistinli genç olay yerinden kaçarken, eylemin engellenmesiyle yaralanan olmadı.

Siyonist işgal yönetiminin Mescidi Aksa’yı zaman ve mekan yönünden ikiye bölünmek istenmesi ve Siyonist yerleşimciler ile işgal askerlerinin Mescidi Aksa’ya baskın yapmaları üzerine Ekim 2015’te başlayan Kudüs İntifadası, ABD Başkanı Trump’ın Kudüs’ü Siyonist rejimin başkenti kabul etmesiyle daha da tırmanmaya başladı.

Hemen hemen her gün işgal askerlerinin bulunduğu noktalarda eylemler devam ederken, Filistinli gençler de bıçak, araç ve silahlarla işgal askerlerine karşı feda eylemleri gerçekleştiriyorlar.