Siyonist Vahşet – Sivil Yaralı Sayısı 50 Bine Yaklaştı

Gazze’deki Sağlık Bakanlığı, son 24 saat içinde Gazze Şeridi’ndeki hastanelere 313 şehit cenazesinin ve 558 yaralının ulaştırıldığını, daha çok sayıda insanın da enkaz altında olduğunu duyurdu. 

Sağlık Bakanlığı Sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra, işgal güçlerinin Gazze’ye yönelik soykırım saldırısının 63’üncü gününde yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin toplu katliamlar yaptığını, aileleri toptan imha etmeye, insanların kalabalık kitleler halinde sığındığı okulları ve meskun mahalleleri içinde bulunanların tepelerine yıkmaya devam ettiğini dile getirdi. 

El-Kudra, bugün ulaşan şehit cenazeleri ve yaralılarla birlikte kayıt altına alınan şehit sayısının 17 bin 487’ye, yaralı sayısının ise 46 bin 480’e ulaştığını dile getirdi. Enkaz altında olup henüz çıkarılamamış olanlar ise kayıp olarak tanımlanıyor ki bu şekilde binlerce insan da kayıp durumda. 

El-Kudra şehit ve yaralıların %70’ini kadınların ve çocukların oluşturduğuna dikkat çekti. 

İşgal güçlerinin, ambülansların, sağlık görevlilerinin ve sivil savunma ekiplerinin saldırıya uğrayan yerlere ulaşmalarını, buralardan şehit cenazelerini ve yaralıları tahliye etmelerini engellediklerini belirtti. 

El-Kudra ayrıca işgal rejiminin uyguladığı abluka yüzünden sağlık malzemeleri ve ilaç tedarik edilememesi, hastanelerin çalışamaz hale gelmesi, çalışmaya devam edenlerin de kapasitelerini çok daraltmak zorunda kalmaları yüzünden saldırılardan yaralı olarak kurtarılan onlarca kişinin daha sonra hayatlarını kaybettiklerine dikkat çekti.