İsrail Gazze’ye 2 Nükleer Bombaya Denk Patlayıcı Attı

Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi, İsrail işgal güçlerinin Gazze bölgesine yönelik olarak 7 Ekim tarihinde başlattıkları soykırım saldırılarında bugüne kadar toplamda 25 bin ton ağırlığında patlayıcı attıklarını, bunun da iki nükleer bombaya denk geldiğini dile getirdi. 

Merkezi İsviçre’nin Cenevre şehrinde olan Avro-Akdeniz İnsan Hakları Gözlemevi yayınladığı bildiride İsrail işgal güçlerinin Gazze’de şimdiye kadar 12 bin hedefi vurduklarını itiraf ettiklerini dile getirdi. Açıklamada ABD’nin Ağustos 1945’te Hiroşima ile Nagazaki’ye attığı ve İkinci Dünya Savaşı’nın sonunu getiren atom bombalarının 15 bin ton patlayıcıya denk olduğu belirtildi. 

İkinci Dünya Savaşı’ndan sonra patlayıcıların tesir gücünü artıran yeni yöntemler geliştirildiği ve İsrail işgal rejiminin attığı patlayıcılarda, tesir gücünü artıran RDX adı verilen karışım kullandığı dolayısıyla Gazze’de kullanılan patlayıcıların miktar itibariyle nükleer bombalarının tesirinin iki katı bir tesir gücü gösterdiği ifade edildi. 

Açıklamada atom bombasıyla hedef alınan Hiroşima şehrinin 900 km2’lik, Gazze’nin ise sadece 360 km2’lik bir alana sahip olduğu hatırlatılarak burada kullanılan patlayıcıların kullanıldığı alanın daha dar olduğuna dikkat çekildi. 

Açıklamada ayrıca işgal rejiminin sözde Savunma Bakanı Yoav Gallant’ın sadece Gazze şehrine 10 bin bomba attıklarını itiraf ettikleri bilgisine yer verildi.