Siyonist ORDU: Filistinli Gazetecileri VURUN!

Haaretz gazetesi bugünkü sayısında İsrail askerlerinin bu talimat gereği Kalkiliya’nın doğusunda yer alan Kefer Kaddum köyünde beş gazeteciyi darp edip tutukladığını ifade etti.

2012 Ağustos ayında işgal güçleri Kefer Kaddum’da yapılan gösterileri görüntüleyen beş gazeteciye saldırıp kameralarını kırmıştı.

Gazetecileri darp eden işgal askerleri bir daha görüntü almamaları için de tehdit etmişti. Olay işgal rejiminde faaliyet gösteren insan hakları örgütü B’Tselem tarafından görüntülenip yayınlandı.

Olayın ardından Yabancı Gazeteciler Örgütü, bir askerin gazetecileri gereksiz yere darp edildiklerini itiraf etmesinden sonra olayın araştırılmasını istedi. İşgal askeri, gazetecilerin askerlere taş atarak görevlerini engellemediklerini, gizli askeri çalışmaları da görüntüleme gibi bir suç işlemediklerini ifade etti.

İşgal askeri yaptığı açıklamada, bölgenin kapatılmasına karşı çıkan gazeteciler dahil herkesin tutuklanması ve karşı gelenlerin dövülmesi konusunda askeri talimat olduğuna dikkat çekti.

Olayı soruşturan işgal mahkemeleri dört yıl sonra yaptığı yargılamada askerlere azarlama cezası verilirken, birimin komutanı terfiyle ödüllendirildi.

Yaptığı zulüm ve baskıların dünya kamuoyuna ulaşmasını istemeyen işgal güçleri, bu görevi yapan Filistinli gazetecilere sert bir şekilde muamele etmektedir. Geçen ay 27 hak ihlali tespit edildi.