SİYONİST Netanyahu’nun Mescidi Aksa Emri

Netanyahu’nun bu talimatı Mescid-i Aksa’nın kapılarındaki metal dedektörlerinin kaldırılmasının ve yerine termal kameralar yerleştirilmesinin ardından verdiği bildirildi.

Walla sitesine göre Netanyahu bu kararı İç Güvenlik Bakanı Gilad Erdan ile yaptığı telefon görüşmesinden ve istişareden sonra aldı. İkilinin Mescid-i Aksa’ya girmek isteyenlerin el dedektörleriyle aranması konusunda görüş birliğine vardığı ifade edildi.

İşgal rejimi televizyonu 2’nci kanalının yaptığı ankete katılanların büyük çoğunluğunun Mescid-i Aksa’nın kapılarına yerleştirilen kapı tipi metal dedektörlerinin kaldırılmasının işgal hükümetinin geri adım atması olarak nitelemesinden sonra bu kararın alındığı kaydedildi.

İşgal yönetimi El-Esbat Kapısı önüne yerleştirdiği kapı tipi metal dedektörlerini kaldırmış ve bölgeye termal kameralar yerleştirmişti.

İşgal rejiminin güvenlik bahanesiyle başlattığı uygulamaları reddeden yüzlerce Filistinli 11 gündür El-Esbat Kapısı yakınlarında nöbet tutarak işgal yönetiminin uygulamalarını protesto ediyor.