Siyonist Köpekler Gazze’de Sivil Katliamına Devam Ediyor

Siyonist canavar Gazze’ye yönelik korkunç soykırımını bugün 77’nci gününde de korkunç saldırılarla ve katliamlarla sürdürüyor. Bölgeye hem havadan savaş uçaklarıyla hem de karadan toplarla saldırılar devam ediyor. Saldırılarda yine korkunç katliamlar gerçekleştiriliyor. Katliamların tamamında sivil savunmasız insanların sığındığı meskun binalar hedef alınıyor. Bölge ahalisinin %90’ı işgalci vahşetten kaçarak belli merkezlere, okullara, hastanelere ve sosyal tesislere sığınmış durumda. Ancak buralar da siyonist vahşet karşısında güven altında değil. Siyonist katiller insanları toplu halde katledebilmek için buraları özellikle hedef alıyorlar. 

İşgal güçleri bugün sabah Gazze’nin muhtelif bölgelerine havadan savaş uçaklarıyla ve karadan toplarla saldırılar düzenlediler. 

Han Yunus’un doğusunda eşek arabasının üzerinde bulunduğu sırada işgal güçlerinin vahşi saldırılarına hedef olarak şehit olan Ali Fusfeys’in cenazesi Gazze Avrupa Hastanesi’ne ulaştırıldı. 

İşgal güçlerinin Gazze Şeridi’nin orta kesiminde bulunan El-Bureyc Mülteci Kampı’na düzenledikleri saldırıda bazı Filistinliler yaralandı. 

Han Yunus’un ortasındaki Berbah Mahallesi’ne düzenlenen saldırıdan sonra Berbah ailesine mensup ve ikisi kardeş 4 şehidin cenazesi Nasır Hastanesi’ne ulaştırıldı. 

Han Yunus’un ortasında Casir Apartmanı’nın işgal uçakları tarafından hedef alınması sonucu şehit olan bir kişinin cenazesi de Nasır Hastanesi’ne ulaştırıldı. 

Gazeteci Husam Şabbat işgal güçlerinin Gazze’nin kuzeyindeki Tellu’z-Za’ter mıntıkasından ve Endonezya Hastanesi çevresinden kısmen çekildiklerini ve vatandaşların bu bölgelere döndüklerini söyledi. 

İşgal güçlerinin çekilmesinden sonra Endonezya Hastanesi çevresinde çok sayıda şehidin cenazesinin caddelere savrulduğu görüldü. 

Gazeteci Fadi El-Vahidi direnişçilerle işgal güçleri arasında Gazze’nin kuzeyindeki El-Kasasib Mahallesi’nde, Cibaliya beldesinde ve Cibaliya Mülteci Kampı’nın doğusunda meydana gelen çatışmaların görüntülerini kaydetti. 

Resmi Er-Re’y Haber Ajansı, Cibaliya beldesinde El-Bereş ailesinin Eski Gazze Caddesi’nde bulunan evlerinin vurulmasından sonra 16 şehit cenazesinin ve 50’den fazla yaralının çıkarıldığını haber verdi. 

Gazeteci Abdülkadir Sabah sağlık görevlileriyle El-Ceren bölgesinde yaptığı geziden sonra işgal güçlerinin füze ve top saldırılarının ardından bölgede enkaz altında birçok kişinin bulunduğunu ifade etti. 

Sabah, sağlık görevlilerinin olay yerine ulaşmaya çalıştıklarını ancak yollarının çoğunun kapalı olduğunu üstelik işgal saldırılarının da sürekli tekrar etmesi sebebiyle tehlikenin devam ettiğini dile getirdi. 

İşgal güçlerinin saldırıları sonucu Han Yunus’ta motosikletli bir genç şehit edildi. 

Vatandaşlar Mazuze Kadih isimli yaşlı bir kadının cenazesini şehit edilmesinden beş gün sonra Beni Suheyla’da enkazların altından çıkardılar. 

İşgal güçleri muhtelif bölgelerdeki ahalilere yönelik yaşadıkları yerleri terk etmeleri yönünde yeni talimatlar verdiler. İşgal güçleri tehdit yoluyla insanları bir yerlere sıkıştırıyor, oraların güvenli olduğu iddiasında bulunuyor, sonra da oralara saldırı düzenleyip insanları topluca katlediyorlar.