Siyonist Katliamda Şehit Sayısı 17 Bini Aştı

Sağlık Bakanlığı’nın yaptığı son açıklamaya göre, son 24 saat içinde Gazze’deki hastanelere 350 şehit cenazesi 900 yaralı ulaştırıldı. 

Sağlık Bakanlığı sözcüsü Dr. Eşref El-Kudra düzenlediği basın toplantısında yaptığı açıklamada, işgal güçlerinin 7 Ekim’den bu yana gerçekleştirdikleri saldırılarda tespit edilen şehit sayısının 17 bin 177 olduğunu yaralı sayısının ise 46 bini geçtiğini dile getirdi. Henüz enkaz altından çıkarılamamış olanlar sayıya dahil değil.

El-Kudra, işgal güçlerinin saldırılarının sürekli devam etmesi sebebiyle sağlık ekiplerinin şehit ve yaralı sayısını kesin bir şekilde belirlemekte zorluk çektiklerini ifade etti. 

El-Kudra işgal güçlerinin ambülansları ve sağlık ekiplerini kasten hedef aldıklarına dikkat çekti. İşgal güçlerinin başta Şifa Sağlık Kompleksi’nin müdürü olmak üzere 36 sağlık görevlisini tutuklu bulundurduğunu belirtti. 

El-Ma’medani (Baptist) Hastanesi’nin taşıma kapasitesinin önemli bir kısmını kaybettiğini bu yüzden artık hizmet imkanlarının çok daraldığını vurguladı. 

El-Kudra, işgal güçlerinin Gazze Şeridi’nde sağlık kurumlarını tasfiye etmelerinin ve çalışmalarını engellemelerinin ileride çok büyük ve tehlikeli bir felakete yol açması endişesinin bulunduğunu ifade etti.

El-Kudra, Şifa Hastanesi’nin özellikle Acil Durum kısmının yeniden faaliyete başlatılması için yoğun bir çaba sarf edildiğini ancak işgal güçlerinin çıkardığı engeller yüzünden büyük zorluklar yaşandığını, bu yüzden uluslararası kurumların desteklerine ihtiyaçlarının olduğunu dile getirdi.